PIIRIN TOIMINTAPERIAATE

Luomupiiri on Turun Yliopiston Ylioppilaskunnan (TYY) alayhdistys. Yhdistyksen sääntöjen mukaan puolet jäsenistä tulee olla Turun yliopiston ylioppilaskunnan jäseniä. Luomupiirillä on toimisto YO-talo B:n osakuntatilojen yhteydessä. Jakopaikka, osakuntasali sijaitsee samassa osoitteessa. Vuokra- , monistus- ja puhelinkulujen yms. kattamiseksi jäseniltä peritään jäsenmaksu, joka lukukaudella 2018-2019 on 4 euroa TYY:n jäseniltä ja opiskelijoilta ja 8e muilta. VALITETTAVASTI TÄLLÄ HETKELLÄ EMME VOI OTTAA UUSIA TYY:N ULKOPUOLISIA JÄSENIÄ.

Lisäksi peritään tilauskohtainen maksu, joka riippuu tilauksen koosta seuraavasti:

  • 0,5e (1-20e )
  • 1e (20,01-80e)
  • 1,5e (80,01e ->).

Luomupiiri välittää jäsenilleen luomu- ja lähiruokaa noin kerran kuukaudessa. Tuotteet tilataan internetissä viikon mittaisen tilausjakson aikana ja noudetaan jakopaikalta noin viikon kuluttua tilausjakson sulkeutumisesta. Tilaus on pääsääntöisesti auki kuukauden toiseksi viimeisestä maanantaista kuukauden viimeiseen maanantaihin ja jakopäivä on useimmiten kuukauden ensimmäinen keskiviikko. Osan vuodesta tilattavana on myös ulkomaalaisia luomutuotteita useamman eri tukun valikoimista. Luomupiirin toimintakausi on elokuusta kesäkuuhun, ja tammikuussa ei järjestetä jakoa. Heinäkuussa olemme useana vuonna järjestäneet mansikkajaon, tai -jakoja.

Luomupiirin toiminta perustuu talkooperiaatteeseen. Jokainen jäsen on velvoitettu osallistumaan kaksi kertaa toimintakauden aikana jakotilaisuuden järjestelyihin! Jakoapuna olo tarkoittaa muutaman tunnin auttamista jakotilaisuudessa (ruokien kantamista, tuotteiden laskemista, tilausten keräämistä hallituslaisten ohjauksessa) itse valitsemanasi ajankohtana kauden aikana. Apuja tarvitaan jakopäivinä välillä 12.00-17.30. Tukkuista tilattaessa tarvitaan apua myös edellisen päivän iltana. Jakoavut ovat todellinen edellytys piirin toiminnalle, ilman jäsenistön panosta jakoja olisi käytännössä mahdotonta järjestää. Piirin hallituksen jäsenet hoitavat muut käytännön järjestelyt, kuten esimerkiksi yhteydenpidon jäseniin ja tuottajiin, maksuliikenteen ja kirjanpidon.

Järjestämme vaihtelevasti muutakin toimintaa – tilavierailuja, ruokakursseja tai luomusitsejä. Jäsenistöltä toivotaan myös ideoita toimintaan. Pyrimme myös tiedottamaan lähiseudun luomutuottajien toiminnasta sähköpostilistallamme ja yhdistyksen Facebook-sivuilla. Jos haluat jakaa jotain asiaan liittyvää Luomupiirin FB:ssä, ota yhteyttä: luomuhallitus-at-lists.utu.fi.

Yhdistys pitää vuosittain kaksi sääntömääräistä kokousta, syys- ja kevätkokoukset, joihin jäsenistö kutsutaan. Kevätkokouksessa valitaan hallitus ja päätetään jäsenmaksun suuruus seuraavaksi vuodeksi. Syyskokouksessa vahvistetaan tilinpäätös ja myönnetään vastuuvapaus tilivelvollisille.
Lisäksi hallituksen kuukausittaisiin kokouksiin saa tulla esittämään jonkin asiansa, kun sopii etukäteen.